Bikefitting har de siste årene hatt sterkt økende interesse. Mennesket er i utgangspunktet ikke skapt for å sykle, men for å løpe. Kroppen har få justeringsmuligheter, mens sykkelen har mange.

 

 

Det er åpenbart at riktig størrelse på sykkelen er et viktig utgangspunkt, men siden vi har ulike proporsjoner, fleksibilitet, ambisjoner og erfaring med sykling, så er det ikke gitt at vi alle skal sitte riktig på samme sykkel. Sannsynligheten er stor for at du har opplevd smerte eller ubehag på underveis eller etter en sykkeltur. Mange tror dette er normalt, men det er gledelig å kunne skrive at det er det absolutt ikke. Om du har en sykkel som er stilt inn riktig for nettopp DEG, så skal det være komfortabelt å sitte lenge på sykkelen. Hvordan tror du ellers at proffrytterne klarer å holde ut dag etter dag i timevis på sykkelsetet?

 

 

Sykkel er en idrett som består av repetisjoner, og en varig gjentakelse av en feil bevegelse kan føre til langvarige problemer. Om du sykler med en frekvens på 80 tråkk i minuttet, og du sykler i tre timer, så har du nesten 15000 omdreininger underveis! Tenkt på hvilken belastning dette har på kroppen dersom du er nødt til å "tvinge" kroppen til å sitte i en stilling hvor du føler deg ukomfortabel, føtter eller armer sovner, nakken stivner eller korsryggen slår seg vrang?

 

 

Når det gjelder langerenn og kjøp av ski, så er det enormt fokus på å finne et skipar som er tilpasset nøyaktig til din høyde, vekt, ferdigheter og ambisjoner, ikke minst etter føre. med bikefitting skal du være trygg på at du får en sykkel som er tilpasset slik at du kan prestere best mulig over tid, uten å kjenne ubehag. Sykkeltilpasningen tar ca 90-120 min og du må ha med deg sykkelsko, shorts og skjorte, samt din egen sykkel. Dersom du går med planer om å kjøpe en sykkel så kan vi på det sterkeste anbefale deg en bikefitting på forhånd, så kan vi sette opp sykkelen du ønsker tilpasset deg. Vi stiller da med en sykkel fra vårt lager.

 

 

Til slutt vil vi nevne at Trek tilbyr sykeler som kan "bygges" nøyaktig etter dine ønsker. Da velger vi alt fra lengde på stem, bredde på styret, lengde på krankarmer og bredde på setet. Resultatet er at du får sykkelen ferdig levert som en spesialbygd sykkel til deg. Dette koster ikke mer enn en vanlig masseprodusert sykkel fra butikken. Ta kontakt med oss dersom dette virker interessant.

 

 

Prisene er som følger:


En sykkel, 2500kr
To sykler, 4000kr

 

 

Dersom du har spørsmål angående bikefitting kan du sende en mail til følgende e-post adresse:

 

torbjorn@reseras.no